Kanelsnäckor
Det blev kanelsnäckor med choklasglasyr a´la isländska snúdur.
Och en kanelkrans med hyvlade hasselnötter.
Hittade inte pärlsocker i affären så det var synd.
Samt att jag använder kardemummadroppar ist för kardemummakrydda.
För det har dom inte heller här, men dropparna funkar utmärkt.
Men man saknar ju "prickarna" i bullarna.
Här kommer receptet:
Bambi´s kanelsnäckor
150 g margarin
5dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma (eller några droppar av kardemumma-aromen)
ca 1 kg vetemjöl
Fyllning:
ca 200 g margarin
ca 2 dl strösocker
kanel
Lite vaniljarom om så önskas
Chokladglasyr:
Mörk choklad
Liten klick smör
- Smält fettet i en kastrull.
- Häll i mjölken och värm till fingervärme (ca 37 grader).
Tips!
Bättre att ha lite kallare degspad då det kan överstiga 37 grader när man bearbetar degen,
och då är det risk att jästen "dör" - Smula sönder jästen i en bunke.
- Häll vätskan över och rör om noga tills jästen är löst.
- Rör i salt, socker, kardemumma.
- Häll i en del av mjölet och bearbeta degen
Tips!
Har du en köksmaskin såsom KitchenAid, Kenwood m.m så underlättar detta,
men det kan ibland krävas lite mer mjöl än vad receptet säger - Häll i resten och arbeta degen smidig.
Spara ev lite
till utbakningen.
Tips!
Om du känner att det är enklare och att degen är smidig kan du skippa mjölet till utbakning,
då degen bara glider runt när du ska knåda. - Låt degen jäsa ca 60 minuter.
- Ta upp degen och knåda tills den blir smidig.
Försök knåda ut bubblorna och låt den vila lite. - Dela degen i 2 bitar och kavla ut delarna till en
rektangulär deg och bred på fyllningen. - Rulla ihop degen och försök spänna den lite.
- Skär ut så stora bitar du vill ha och lägg dem i pappers-
formar på plåt. - Platta till dom lite så dom ej riskerar att rinna över.
- Låt snäckorna jäsa till nästan dubbel storlek.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Strö på pärlsocker(mandel, hasselnötter) och grädda.
Ugnstemperatur: 250 grader
Baktid: ca 8-10 minuter
Såja, nu är det bara för er att sätta igång att baka!
XOXO CUPCAKE HEAVEN
kommer du på recepten själv eller tar från en bok ? :)
Tjoo.. Tänkte bara om du ville kolla in på min blogg och se om det är något konstigt med den.
En del säger att dom inte kan kommentera och att menyn ligger helt fel osv. Men det är inga fel när jag kollar :S Så vore jätte snällt om du kunde säga till om det är nått konstigt med den ^^
Den ser jätte gott ut, ska jag göra och överaska min fru med :) Tack för många bra tips
http://miljoprat.blogspot.com
/micke
Åh bullarna ser fantastiskt goda ut, aldrig provat med choklad glasyr men det ska jag absolut göra :)
Emma