Kanelsnäckor

Sådärja, då var jag färdig med bakningen.
Det blev kanelsnäckor med choklasglasyr a´la isländska snúdur. 
Och en kanelkrans med hyvlade hasselnötter.
Hittade inte pärlsocker i affären så det var synd.
Samt att jag använder kardemummadroppar ist för kardemummakrydda.
För det har dom inte heller här, men dropparna funkar utmärkt.
Men man saknar ju "prickarna" i bullarna.




Här kommer receptet:

Bambi´s kanelsnäckor
150 g margarin
5dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma (eller några droppar av kardemumma-aromen)
ca 1 kg vetemjöl

Fyllning:
ca 200 g margarin
ca 2 dl strösocker
kanel
Lite vaniljarom om så önskas

Chokladglasyr:
Mörk choklad
Liten klick smör

  • Smält fettet i en kastrull.
  • Häll i mjölken och värm till fingervärme (ca 37 grader).
    Tips!
    Bättre att ha lite kallare degspad då det kan överstiga 37 grader när man bearbetar degen,
    och då är det risk att jästen "dör"
  • Smula sönder jästen i en bunke.
  • Häll vätskan över och rör om noga tills jästen är löst.
  • Rör i salt, socker, kardemumma.
  • Häll i en del av mjölet och bearbeta degen
    Tips!
    Har du en köksmaskin såsom KitchenAid, Kenwood m.m så underlättar detta,
    men det kan ibland krävas lite mer mjöl än vad receptet säger
  • Häll i resten och arbeta degen smidig.
    Spara ev lite
    till utbakningen.
    Tips!
    Om du känner att det är enklare och att degen är smidig kan du skippa mjölet till utbakning,
    då degen bara glider runt när du ska knåda.
  • Låt degen jäsa ca 60 minuter.
  • Ta upp degen och knåda tills den blir smidig.
    Försök knåda ut bubblorna och låt den vila lite.
  • Dela degen i 2 bitar och kavla ut delarna till en 
    rektangulär deg och bred på fyllningen.
  • Rulla ihop degen och försök spänna den lite.
  • Skär ut så stora bitar du vill ha och lägg dem i pappers-
    formar på plåt.
  • Platta till dom lite så dom ej riskerar att rinna över.
  • Låt snäckorna jäsa till nästan dubbel storlek.
  • Pensla med uppvispat ägg.
  • Strö på pärlsocker(mandel, hasselnötter) och grädda.

Ugnstemperatur: 250 grader
Baktid: ca 8-10 minuter

Såja, nu är det bara för er att sätta igång att baka! 
XOXO CUPCAKE HEAVEN


Min första tävling


Jag är med och tävlar hos sjubarnsmamma om fina saker till barnkalas från kalasbolaget. Var med och tävla du med.
Tävlingen pågår i 14 dagar och avslutas den 11 Mars kl 18:00


Ohh heaven

Det finns alltid något man suktar efter, något som gör en galen.
Detta något är (var?)semlor för mig!
Det fanns inge stopp, kunde äta hur många som helst
(att jag var gravid båda gångerna på fettisdagen gjorde det ju icke lättare)
Men hur som helst. Semlor var en stor favorit och det är tur o oturen att det bara är en gång om året
ja, 2 veckor om året för min del.
Här på ön fanns det ju inge semlor att köpa, så jag fick ta och baka egna.
Så fruktansvärt gott må jag säga!



Men det jag skulle komma till var att något annat har hamnat på förstaplats.
Något som tog sig förbi semlan rakt till mitt hjärta (och mage, flera kg tyngre)

Snúdur!
DET är något himmelskt!
Stoora kanelsnurror med chokladglasyr.
Och inte är det lätt att försöka baka egna, nej du. Det är lättare sagt än gjort.
Det är nåt speciellt med dessa. Supermjuka och gudomliga.

Nu är det fredag och jag är sugen på att baka.
Jag ska baka kanelbullar och försöka få till en variant på snúdur
Bilder och recept kommer..

Tack och hej semlepastej


Att man i denna lilla stan..

..kan hitta helt otroliga saker som man inte kan hitta i Sverige!
Här på detta landet av is, uppe i bergen i en liiiten liten stad kan hitta något som jag letat efter länge!
Dvs, sånt som jag vill köpa i butik och slippa beställa från tårtsidor eller utomlands.
Jo denna hittade jag här:

En tårt & cupcakes box man kan bära med sig. Gissa om jag blev glad?
Tro det eller ej, men jag köpte ej den. Helst vill jag ha en våningsbox.
Men jag får se om jag köper innan jag åker hem OM jag ens får plats med den i packningen.
Men jag köpte mer grejor från Wilton i butiken: färger, chokladpralinsformar.
Finns en del söta saker där minsann.
Jag som älskar amerikanska bakverk blir helt till mig när jag hittar sådant i butiker.
Här kryllar det av Betty Crocker, amerikanska kakor & godis och tårtsaker. Mums!

I helgen blir det att baka cupcakes. Inga speciella, bara hederliga gudomligt goda cupcakes.


Cupcakes från i somras. Självplockade körsbär som jag skrapade knäna och benen för att få tag i.
Klätterapa som man är. Vad gör man inte för konsten?


Cupcakes

Mitt första inlägg om Cupcakes kommer handla om..Tadaaaaaa:
Cupcakesställningar!
Ett ganska så ointressant ämne för många, men för mig är det ett viktigt steg i Cupcakeshimlen.
Än så länge har jag bara mitt rosa 3-våningstårtfat som jag brukar servera dom på.
Men den är inte den smidigaste.


Jag har sen flera år tillbaka velat ha en sådan här:

Men efter att ha tittat på den för länge nu börjar den kännas uttjatad.
Visst, mitt fat därhemma brukar mestadels vara fylld med frukt i brist på cupcakes.
Men jag är sugen på något nytt, något sensationellt! Ha..den dag jag hittar så visar jag det här.

Okej, nu kommer det lite bilder från mina senaste bak.


XoXo Cupcake Heaven






Cupcake Heaven

Ny blogg men dock samma stil.
Framöver kommer detta vara mitt Cupcake Heaven
Allt som har med mitt bakande och andra trevliga intressen.
Ska göra så gott jag kan att hålla mitt privatliv borta från bloggen.
Ska försöka få in mer fina bilder, recept, tips och annat välbehövligt!



RSS 2.0